Publicat el per admin

Festival de patinatge 2018

El passat 12 de maig de 2018 es va celebrar una de les cites fixes més importants del nostre calendari: el VIII Festival de Patinatge. Un cop més les instal•lacions d’Escola Brasil (Barcelona) van acollir una jornada que, com cada any, té l’objectiu de mostrar el que aprenen els nens i nenes participants a les activitats extraescolars de patinatge organitzades per DIVERJOC durant el curs.

Una motivació extra

Aquesta jornada persegueix la recerca d’una major motivació del nens per sentir-se com uns grans patinadors i poder descobrir un format, el de presentar una coreografia davant d’un públic, força diferent al que viuen habitualment durant les activitats extraescolars. No només es tracta de fer un ball i practicar-lo, sinó que també es confecciona el vestuari i la escenografia (aspectes que pensen i confeccionen els mateixos participants junt amb el vital suport de les seves famílies).

Àmplia participació d’escoles i patinadors/es 

La jornada va reunir un total de 10 escoles d’arreu del territori català, la qual cosa va significar la participació de 170 nens i nenes. Totes aquestes escoles mereixen ser llistades a continuació:

  • Escola del Mar (BCN)
  • Escola Brasil (BCN)
  • Escola Arc Iris (BCN)
  • Escola Voramar (BCN)
  • Escola Reina Violant (BCN)
  • Escola Mare de Déu del Roser (BCN)
  • Escola Arrels (Badalona)
  • Escola Badalona Port (Badalona)
  • Escola Joan Maragall (La Llagosta)
  • Escola Trenta Passes (Vilalva Sasserra)

Estructura de la jornada

A les 9:30h van començar a arribar totes les famílies i tots els patinadors/es. Van ser moments de nervis i emocions, tant de participants com de familiars, donat que el Festival de Patinatge sempre és un dia on tothom vol fer-ho tot a la perfecció.

Des de bon mati tots els infants van estar fen jocs d’escalfament, moment que varen aprofitar per conèixer infants d’altres centres escolars. Més tard, després dels jocs d’escalfament, van començar els assajos de cadascun dels grups. Aquests assajos suposaven el preàmbul del inici de les exposicions / representacions. Un cop iniciades les representacions, que s’anaven encadenant una darrera de l’altre, els pares van començar a animar i aplaudir els grans balls. No van deixar de fer-ho fins que la jornada no va finalitzar, com és habitual, amb l’entrega de diplomes en record del magnífic dia que acabava de finalitzar.

Emocions a flor de pell

Cada Escola i cada grup va presentar de forma molt original i creativa el seu ball. Els espectadors van poder gaudir d’una gran diversitat de balls i d’un elevat nivell d’esforç dels participants. Val a dir que, tot i que els alumnes dediquen tot un curs per preparar aquest ball, és un dia de molt nervis però alhora es viuen moment de moltes i boniques emocions.

Les famílies són un eix molt important de les activitats extraescolars i, òbviament, tenen un paper molt important durant el Festival de Patinatge. Sense les famílies no seria possible portar a terme ni les activitats ni el Festival de manera que no era difícil veure aplaudiments continuats i alguna llàgrima d’alegria.

Desplegament de recursos humans durant la Jornada

Un ampli equip de 12 professionals es va encarregar de dinamitzar la jornada. Cada escola disposava d’una monitora responsable arribant a ser un total de 12 monitores, les quals mereixen menció: Susana Gimenez, Cristina Marin, Ester Sanchez, Clara Sunyer, Berta Villa, Ainhoa Sanchez, Sara Bascuñana, Mireia Pico, Cristina Esanu i Paula Blanco. Com a coordinadors de la jornada i responsable d’animar la jornada des del servei de megafonia varem comptar amb l’Isaac Cano i en Borja Agustí.

Tot aquest grup humà va realitzar una tasca impecable donant suport contínuament al seu grup i animant la jornada fins al final. Les famílies ho van saber veure i agrair: van marxar molt contentes i van felicitar a les seves monitores per la gran feina feta amb els seus fills.

Amb tot hem aconseguit, un any més, passar una estona agradable i de germanor. Des de DIVERJOC donem les gràcies a tothom per la participació i per fer possible la continuïtat d’aquest festival tant esperat per tots els infants.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.