Publicat el per admin

Casal Setmana Santa 2018 a l’Escola Progrés

Del 26 de març al 29 de març de 2018, ambdós dies inclosos, DIVERJOC ha organitzat el Casal de Setmana Santa a l’Escola Progrés de Badalona. Aquest Casal, promogut per l’AMPA de l’Escola Progrés, és una fantàstica alternativa per donar acollida a tots aquells alumnes i famílies que durant els dies de Setmana Santa busquen activitats per entretenir-se i, alhora, seguir ampliant coneixements o desenvolupant noves habilitats.

Característiques del Casal

El Casal es va organitzar en horari matinal, és a dir, des de les 9.00 hores fins les 13.00 hores. Es va oferir per a tots els alumnes d’Educació Infantil i d’Educació Primària donant la possibilitat als infants de participar de la totalitat del Casal (4 dies) o de triar els dies que millor convinguessin a les seves necessitats i/o interessos particulars.

Les activitats organitzades

Els dies estaven estructurats de manera que a diari s’intercalaven activitats de manualitats amb activitats basades en els jocs tradicionals. Sota el nom de jocs tradicionals entenem aquells jocs d’abans als que tant jugaven les anteriors generacions i que considerem apropiat que no caiguin en l’oblit. Alguns exemples són els jocs amb gomes, les baldufes, la xarranca i diverses modalitats de jocs de taula.

Quines manualitats hem fet? 

Des de DIVERJOC sempre apostem pel treball de les manualitats com una de les millors eines per treballar la motricitat fina, la creativitat i el sentit del disseny. És per això que durant el Casal de Setmana Santa vàrem apostar fort per les manualitats realitzant els següents tallers:

26 de març… pintem ous de Pasqua!
Conèixer les tradicions és tant o més important que practicar-les de manera que durant aquest dia vàrem descobrir per quin motiu es pinten els ous de Pasqua. Òbviament, un cop conegut el motiu, cada participant va decorar els seus propis ous.

27 de març… descobrim l’art japonès de l’Origami!
L’Origami és una tècnica japonesa de manualitats molt estesa arreu del món. Nosaltres la hem portat fins l’Escola Progrés per confeccionar punts de llibre molt originals i animats.

28 de març… creació de pollets de Pasqua!
La canalla va preparar pollets de múltiples colors i formes. El material utilitzat fou absolutament reciclat (capsa de cartró d’ous que cada participant va portar de casa). A l’endemà els pollets van servir-nos per decorar cada mona.

i el 29 de març…. fem la mona!
Els participants varen protagonitzar un taller de pastisseria per acabar confeccionant la pròpia mona i endur-se-la a casa per gaudir-la en família.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.